Biološka epilacija

LACASCADE METODE BIOLOŠKOG I TRAJNOG ODSTRANJIVANJA DLAČICA

Lacascade metoda biološkog i trajnog odstranjivanja dlačica kao metoda trajnog, prirodnog, bezbolnog i neagresivnog načina odstranjivanja dlačica može se primjenjivati na bilo kojoj površini lica i tijela, pa čak i na najosjetljivijim površinama kao što su grudi, pazuha i prepone.

Lacascade metoda biološkog i trajnog odstranjivanja dlačica potpuno je prirodna metoda tako da nema resorpcije u krv te je mogu koristiti trudnice, pa čak i djevojčice prije prve mjesečnice.

Jednostavni proteolotički enzimi koji se rabe u lacascade metodi biološkog i trajnog odstranjivanja razgrađuju germinativne (reproduktivne) stanice dlake, što rezultira prestankom njihova ponovnog izrastanja. To je epilacija koja se zasniva na djelovanju jednostavnih proteolotičkih enzima koji penetriraju u prethodno depilirani folikul.

Postupak je sljedeći:

1. Dlačice je potrebno ukloniti ili specijalnim voskom za lice ili tijelo koji dobro fiksira dlačicu tako da se dlačica odstrani iz korijena i da folikul dlačice ostane slobodan, a ne da dlaka pukne.

2. Nakon odstranjivanja dlačica cijela željena površina istodobno se tretira enzimskim preparatom DEPILONINE na bazi proteolitičkih enzima, a ne dlačica po dlačica. Unošenje enzima obavlja se aparatom JONTOFOREZA koji se inače rabi u klasičnoj kozmetici za omekšavanje lica i unošenje ampula duboko u pore. Primjena JONTOFOREZE u kozmetici na koži lica, vrata, dekoltea i ostalih dijelova tijela ne ostavlja nikakva crvenila, štetne posljedice, ni ožiljke i ona se primjenjuje u svim klasičnim i prirodnim postupcima u kozmetologiji.

Postupak unošenja enzima ponavlja se tri dana za redom zato što korijen dlake ima tri faze razvoja, koje se protegnu u 3 do 4 dana, te se u ta tri dana djeluje enzimima da bi iskorištenje djelovanja enzima bilo maksimalno te da se stvaranje poneke zaostale dlačice odgodi što dulje.

Naime, proteolitički enzimi djeluju na bjelančevinu koja omogućuje rast i razvoj dlačice, odnosno, jednostavnim rječnikom rečeno koja hrani korijen dlake.

Budući da se korijen dlačice nema čime hraniti zbog kombiniranog djelovanja proteolitičkih enzima prestaje lučenje bjelančevine te se izaziva akantoliza stanica u korijenu dlačice a akantoliza je sigurna PRIRODNA smrt jedne stanice.

Enzimi selektivno uništavaju germinativne stanice folikula, a ne uništavaju čvrste strukture kao što je keratin. Djelovanje je takvo da enzimi u odredenoj koncentraciji izazivaju razgradnju malih količina proteina koj i su odgovorni za odredivanje života i funkcioniranje reproduktivnih stanica folikule kao i za razgradnju faktora rasta dlačice, čak i proteini koji povezuju okolne stanice i folikul budu prirodno uništeni.

3. Nakon završenoga tretmana, budući da tretirana površina nije oštećena, osoba koja je tretirana može se uključiti u svakodnevni život šminkati se, odlaziti na posao itd., te upotrebljavati kozmetiku kojom se i inače koristi.

Iz rezultata studija koje su provedene na Atenskom sveučilištu, te na Sveučilištu u Heidelbergu, koje je provela prof. dr. Evangelija Protopapa (vlasnica zaštićenog patetnta - depilonine) u svojem znanstveno istraživačkom radu Elements of enzymic depilation znanstveno je dokazano da je biološko-enzimska epilacija jedina metoda trajnog prirodnog, bezbolnog, neagresivnog i stopostotnog načina odstranjivanja dlačica, što u praksi potvrduje i trrinaestogodišnje iskustvo i rezultati u kozmetičkim centrima SLAP.